Tigerrejer med sort chili paste, sød basilikum og peanuts

Ingredienser:

25 stk. tigerrejer, uden skal, optøet

5 stk. babymajs, friske eller fra dåse, skråt skåret

2 stk. bok choy, de hvide dele, i store strimler

3 spsk. sort chilipaste

1 bundt sød basilikum, blade plukket

2 cm ingefær, i strimler

4 fed hvidløg, fint hakket

1 dl ristede usaltede peanuts

2-3 spsk. fiskesauce

1/2 dl jordnøddeolie

Fremgangsmåde:

  1. Skær rejerne på ryggen for at åbne dem mere, så de kan optage mere smag. 
  2. Opvarm en wok med jordnøddeolie over medium varme. Tilsæt ingefær og hvidløg og steg, indtil de dufter.
  3. Tilsæt sort chilipaste og sød basilikum (gem nogle blade til pynt). Når chilipasten er godt blandet, skru op for varmen og tilsæt rejerne. Steg i cirka 3 minutter.
  4. Tilsæt bok choy, babymajs og fiskesauce efter smag. Steg i et par minutter, indtil grøntsagerne er stegt. 
  5. Anret retten med ristede peanuts og de reserverede basilikumblade.
  6. Server med ris til.