And med bao og grøntsager

Ingredienser:

 

Bao-brød, optøet, 3-5 stk. per person

Andebryster, optøede

Forårsløg, skåret i 5 cm lange stykker

Agurk, skåret i 5 cm lange stykker

Koriander

Hoisin-sauce

5-krydderipulver

15 stk. shiitake-svampe, blødgjort i lunkent vand

3 spsk. mirin

1 spsk. lys soja

2 spsk. teriyaki-sauce

Fremgangsmåde:

1. Drys andebrysterne med lidt salt og 5-krydderipulver på kødsiden. Læg dem på bagepapir på en bageplade med skindsiden opad, og steg i 25 minutter. Grill derefter i 5 minutter for sprødhed.

2. Mens kødet steger, snit alle grøntsagerne.

3. Kog shiitake-svampene sammen med 1 dl vand, soja, mirin og teriyaki-sauce ved svag varme, indtil væsken er kogt ind.

4. Damp bao-brødene i en bambusdamper med bagepapir med små huller i ca. 5 minutter.

5. Skær anden i tynde skiver.

6. Tag en bao, smør hoisin-sauce på begge indre sider, og fyld med andekød, grøntsager og shiitake-svampe.

 

Tip: Dette er en god måde at bruge rester, især fra juleaften. Shiitake-svampe er et tilvalg. Gomadressing passer perfekt til retten, og crispy chili i olie kan tilføjes for ekstra styrke.