Du kan bruge alle slags grøntsager og salat, med eller uden frugt eller nødder. I opskriften har jeg brugt bla. bok choy, en meget velsmagende og sprød kål fra Kina.
Ingredienser:
1 stk. Bok choy, snit
2 stk. Forårsløg, snit
2 dl. gomadressing
¼ stk. Spidskål, fin snit
25 g koriander, grov hakket
10 skiver lotusrødder, del hver skive op i to skiver
1 dl. lys ris eddike
1 dl. jordnødolie
Sådan gør du:
Bland ½ lt. Vand og eddike sammen, og lad lotusrødderne ligge i 1 times tid. Eddike kan trække stivelse ud af rødderne og bliver nemmere sprøde. Tag rødder op og tør vand af med køkkenrulle eller viskestykke.
Varm en pande op med olie på medium varm, placerer lotusrødderne på panden, lad dem ristet til gyldne, vend dem derefter om, og steg dem til gyldne igen. Tag dem op og læg dem på noget køkkenrulle.
Bland grønt sammen i en skål eller tallerken, pynt med ristet lotusrødder og gomadressing.