Dampede tigerrejer med glasnudler, østerssauce og hvidløg

En smagfuld og aromatisk ret, hvor saftige tigerrejer dampes med glasnudler og en lækker hvidløgsolie. Den intense duft af hvidløg, kombineret med umami fra østerssauce og sojasauce, gør denne ret uimodståelig!

Ingredienser (2 personer):
100 g glasnudler
20 stk. tigerrejer, optøede, gerne med hale for flot præsentation
12 fed hvidløg, fint hakket
1 stilk forårsløg, groft hakket
2 spsk. østerssauce
2 spsk. lys sojasauce
1 spsk. mørk sojasauce
½ stk. snackpeber, skåret i små tern
1 tsk. seasoning svampepulver
Jordnøddeolie

Fremgangsmåde:

1. Forbered glasnudlerne

Læg glasnudlerne i kogende vand i 2 minutter, skyl dem i koldt vand for at stoppe tilberedningen, og dræn dem grundigt. Tag det op i en skål

2. Lav hvidløgsolien

Hæld 1/2 dl jordnøddeolie i en kold pande eller wok, tilsæt det hakkede hvidløg og varm langsomt op ved lav varme. Lad hvidløget stege forsigtigt, indtil det bliver let gyldent – ikke mørkebrunt!

Sluk for varmen og tilsæt Lys sojasauce, Mørk sojasauce, Østerssauce, Seasoning-pulver

Bland det hele godt sammen, og hæld blandingen op i en skål.

3. Klargør nudlerne

Tag 2 spsk. af hvidløgsolien og bland den godt sammen med glasnudlerne. Sørg for, at nudlerne er jævnt dækket af den aromatiske olie – det giver masser af smag!

4. Forbered tigerrejerne

Skær hver reje forsigtigt vandret fra hovedsiden mod halen, men stop lige før halen, så den stadig hænger sammen. Fold rejerne ud som en sommerfugl med halen opad på nudlerne i en række eller i en cirka. Fordel resten af hvidløgsolien over rejerne, så de bliver dejligt saftige under dampningen.

6. Dampning

Varm en damper op med vand. Når vandet koger, placeres tallerkenen med nudler og rejer i dampkurven. Damp ved middel-høj varme i 15 minutter.
Tip: hvis du bruger en damper på 20-25 cm i diameter, kan du dele retten op på to mindre tallerkener og dampe dem på to lager.

7. Servering

Tag tallerkenen op, og drys hakket forårsløg over retten.

I en lille gryde varmes ¾ dl olie, indtil den er rygende varm. Hæld den forsigtigt over forårsløgene – de vil blive let sprøde, mens aromaen frigives.

Drys til sidst snackpeber over for lidt farve og friskhed. Server straks!

Ekstra tips:

Vil du have lidt spice? Tilsæt finthakket chili i hvidløgsolien.