Ingredienser
800 g hakket svinekød
30 stk. forårsrulledej, 190 x190 mm
1 spsk. 5 spices krydderi pulver
4 spsk. Risvin shaoxing
4 spsk. Lys soja
3 spsk. Mørk soja
3 spsk. fiskesauce
6 fed hvidløg, finthakket
4 stk. gulerod, groftrevet
10 stk. shitakki svampe, strimlet
4 spsk. østerssauce
1 bt. forårsløg, strimlet
50 g glasnudler
2 stk. løg, grofthakket
½ stk. spidskål, strimlet
100 g bønnespirer
Salt og peber
Jordnøddeolie
1 spsk. hvedemel, bland med vand til en tynd dej.
Fremgangsmåde
Hæld varmt vand over glasnudlerne og lad dem stå 20 minutter. Klip dem derefter i små stykker.
Sauter løg, hvidløg, svampe og 5 spice krydderipulver i olie ved lav varme, i en wok eller på en pande.
Kom det hakkede svinekød i wokken sammen med resten af ingredienserne og steg 3-4 min, tilsæt soja, risvin, østerssauce, fiskesauce og steg til svinekødet er gennemstegt.
Kom spidskål i og steg 2-3 min. Smag til med salt, peber og fiskesauce.
Bland forårsløg, bønnespirer og glasnudler i, når kødet er stegt og kølet ned til stuetemperatur.
Placér 2 spsk. af fyldet på skrå, på midten af et stykke forårsrulledej. Rul fra det ene hjørne over fyldet, og fold dernæst de to andre hjørner ind over midten så siderne lukkes. Pensl med tynd dej og rul derefter det sidste hjørne rundt. Læg den med lukningen nedad, så det holder fint på det hele, til de skal steges.( se video 2)
*Forårsruller skal rulles stramt, så det ikke får huller under stegningen.
Fortsæt med resten af fyldet.
Steg forårsruller på en pande med lidt olie eller frituresteg dem i en gryde. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle inde servering.