Forårsruller med kylling og bønnepasta/hoisin sauce

40 stk.

1 pk. Forårsrulledej 19x19 cm.Tag dejen ud af fryseren. Læg dem på køkkenbordet til de er optøede – gerne 1-2 timer.

 

1 kg hakket kylling

20 stk. shitakii svamper, udblødt i varmt vand og fintsnittet

1 spsk. ingefær, finthakket

8 spsk. bønnepasta/hoisin sauce

6 forårsløg, finthakket

8 fede hvidløg, finthakket

12 gulerødder, revet

500 g bambusskud/hvidkål, hakket

3 spsk. mørk soja

200g bønnespirer

Jordnødsolie

 

2 spsk. hvedemel, bland med vand (til ”lim”)

 

Sådan gør du:

  1. Opvarm lidt 5 spsk. olie i en wok.

 

  1. Svits hvidløg og ingefær – så det dufter.

 

  1. Tilsæt kyllingen, bønnepasta/hoisin sauce og soja, steg det i 3 minut.

 

  1. Tilsæt svampene, gulerødderne og bambusskud – steg det i yderligere 15-20 minutter, eller til væden er dampet.

 

  1. Smag blandingen til med salt og peber – den skal være krydret.

 

  1. Fjern wokken fra varmen. Hvis fyldet er meget vådt, hæld det i en si – lad væden dryppe af.

 

  1. Lad fyldet køle ned til stuetemperatur.

 

  1. Tilsæt forårsløg og bønnespirer – bland fyldet.

 

  1. Læg et ark dej på bordet., med det ene hjørne ned mod dig selv. Kom 2 spiseskefulde fyld i hjørnet ned mod dig selv, fyld skal være under halvdelen af dejen på en samlet strimmel, og fold dejen ind over fyldet 2 gange, derefter fold de to sider ind over midten og rul til en stram rulle. Ved lukning smør dej lim på kanterne med en finger, og rul den stramt. Gentag proces til alt fyldet er brugt.

 

  1. Varm pande op med 1-2 spsk. olie til medium temperatur. Læg forårsrullerne på, steg dem og vend dem jævnligt, til de er gyldne og sprøde.

 

  1. Kan serveres med sød chilisauce og evt. rullet i icebergsalat blade for at give dem et friskt pift.

 

  1. De overskydende, ikke-stegte forårsruller, kan fryses ned ved at rulle dem ind i husholdningsfilm. Dette gør forårsrullerne nemmere at håndtere ved senere brug.

 

  1. Derudover kan du vælge kun at bruge halvdelen af forårsrulledejen, resten kan du nedfryse. De skal hurtigt tætpakkes, og fryses ned for at de ikke tørrer ud.

 

Tip: At lave 10 stk. eller 30 stk. forårsruller, er tidsmæssig ikke så stor. Så jeg anbefaler at lave alle deje/pakken til forårsruller på en gang, så du har forårsruller i fryseren.