Friterede rejer og risnudler med salat og Gomadressing

Ingredienser:

  • 30 stk. tigerrejer uden skal
  • 1 pose tempuramel
  • 6 cm ingefær, fint hakket
  • 8 fed hvidløg, fint hakket
  • Salt og peber
  • 50 g tynde risnudler (klippet til 10 cm lange)
  • Ristede sesamfrø
  • 2 stk. avocado, i skiver
  • 1/2 liter olie
  • Bok choy i små stykker eller salatblade

Fremgangsmåde:

  • Bland ingefær, hvidløg og 2 dl vand med tempuramel og 1/2 tsk salt for at lave en dej.
  • Opvarm en mellemstor dyb pande med 1/2 dl olie godt op. Tilsæt risnudlerne, lad dem puffe op, vend dem og steg dem i 20-30 sekunder, indtil alle risnudler er stegte. Tag dem op og læg dem på køkkenrulle.
  • Brug den samme olie til at stege rejerne. Dyp rejerne i dejen og derefter sæt dem i panden og steg dem i ca. 3 minutter i alt, vend dem halvvejs. Tag dem op og læg dem på køkkenrulle.
  • Anret salat på tallerkenen, læg risnudlerne ovenpå og top med rejerne, avokado og Dryp teriyakisauce (eller goma dressing) over og drys til sidst med sesamfrø.