Ingredienser:
- 15 stk. Tiger-rejer
- 4 spsk Shaoxing risvin
- 1/2 stk. Agurk, skåret i skiver
- 4 spsk sort chilipaste
- 3 fed hvidløg
- 1 pakke Tempuramel 150g
- Salt
- 500 ml ordnøddeolie
- 1 dl øl
Fremgangsmåde:
- Start med at marinere rejerne i Shaoxing vin og lidt salt.
- I en kasserolle, varm 4 spsk olie op over svag varme. Steg hvidløg, indtil det begynder at dufte, og tilsæt derefter sort chilipaste og 1/2 dl vand. Når chilipaste og vand er godt blandet, smag til med fiskesauce.
- Bland tempuramel med ca. 2 dl vand og lidt øl, indtil det bliver en let og lidt tykflydende og luftig dej.
- Varm ca. 400 ml olie op i en pande/ gryde til ca. 170 grader. Dyp rejerne i dejen og overfør dem derefter til den varme olie. Steg dem, indtil de er sprøde og gyldne, ca. 1,5-2 minutter. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Anret rejerne og agurkskiver på en tallerken og fordel saucen over.