Friterede Tiger-rejer med sort chilipaste

Ingredienser:

  • 15 stk. Tiger-rejer
  • 4 spsk Shaoxing risvin
  • 1/2 stk. Agurk, skåret i skiver
  • 4 spsk sort chilipaste
  • 3 fed hvidløg
  • 1 pakke Tempuramel 150g
  • Salt
  • 500 ml ordnøddeolie
  • 1 dl øl

Fremgangsmåde:

  • Start med at marinere rejerne i Shaoxing vin og lidt salt.
  • I en kasserolle, varm 4 spsk olie op over svag varme. Steg hvidløg, indtil det begynder at dufte, og tilsæt derefter sort chilipaste og 1/2 dl vand. Når chilipaste og vand er godt blandet, smag til med fiskesauce.
  • Bland tempuramel med ca. 2 dl vand og lidt øl, indtil det bliver en let og lidt tykflydende og luftig dej.
  • Varm ca. 400 ml olie op i en pande/ gryde til ca. 170 grader. Dyp rejerne i dejen og overfør dem derefter til den varme olie. Steg dem, indtil de er sprøde og gyldne, ca. 1,5-2 minutter. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Anret rejerne og agurkskiver på en tallerken og fordel saucen over.