Grøn karry med rejer

3 personer

Ingredienser
•       36 stk. tigerrejer uden skal
•       2 spsk grøn karrypasta
•       1 karton kokosmælk (500 ml)
•       1 stilk citrongræs, skåret i 2 cm stykker
•       10 kaffir limeblade
•       1 dåse bambusskud i skiver (140 g drænet)
•       1 løg, skåret i både
•       1 rød peberfrugt, i strimler
•       1/3 broccoli, i små buketter
•       olie
•       Fiskesauce, efter smag
•       1 tsk sukker
•       2 spsk østerssauce (giver rundere og mere fyldig smag)
•       Evt. frisk koriander eller thai-basilikum
•       Kogte ris til servering

Sådan gør du
1. Sauter karrypastaen:
Varm 2 spsk. olien op i en gryde eller wok. Sauter grøn karrypasta og citrongræs i 2–3 minutter, til det dufter aromatisk.
2. Tilsæt kokosmælk, limeblade og østerssauce. Bring retten til en let simren.
3. Mens karryen simrer, steg rejerne på en pande med 3 spsk. olie, til de får let farve. Sæt dem til side.
4. Tilsæt løg, peberfrugt, broccoli og bambusskud i gryden. Lad det simre ca. 5 minutter, til grøntsagerne er møre men stadig har bid.
5. Tilsæt de stegte rejer og bring retten kort op at koge. (Pas på ikke at overkoge dem.)
6. Smag til med fiskesauce og sukker. ( evt. med koriander eller sød basilikum) Juster styrken med ekstra karrypasta, hvis du ønsker det stærkere.

Server med nykogte ris.