Hjemmelavede Forårsruller

Ingredienser:
900 g hakket kalvekød(kylling eller svinekød)
50 stk. forårsrulledej (19x19 cm), optøet
9 stk. gulerødder, høvlet (pres saften ud ved at klemme dem med hænderne)
1 bundt porre, fintsnittet
2 ds. bambusskud (227 g), grofthakket
1 bk. champignon (400 g), fintsnittet
6 løg, i strimler
10 fed hvidløg, finthakket
100 g glasnudler
6 spsk. Shaoxing-risvin
6 spsk. østerssauce
6 spsk. lys sojasauce
3 spsk. mørk sojasauce
2 spsk. fem-krydderi pulver
4 spsk. fiskesauce
Salt og peber
2 spsk. hvedemel (blandes med vand til en tynd dej, bruges som “lim”)
Olie til stegning

Fremgangsmåde:
1. Læg glasnudlerne i varmt vand i 20 minutter. Hæld vandet fra og klip nudlerne i små stykker.

2. Varm en wok eller stor pande op med 2-3 spsk. olie. Steg champignonerne i 8-10 minutter, indtil væsken er fordampet. Tag dem af varmen og stil til side.

3. Tilberedning af kødfyld
a. Opvarm en wok eller stor pande med ½ dl olie ved lav varme.
b. Svits det hakkede hvidløg og fem-krydderipulver i 1-2 minutter.
c. Tilsæt det hakkede kød og steg i 8-10 minutter.
d. Hæld Shaoxing-risvin, østerssauce, lys og mørk sojasauce samt fiskesauce i. Steg yderligere 10 minutter.
e. Tilsæt de revne gulerødder, de stegte champignoner og bambusskuddene. Steg i yderligere 5 minutter. Smag til med salt, peber og evt. oksebouillon.
f. Tag panden af varmen og lad blandingen køle ned til stuetemperatur.

4. Samling af forårsruller
a. Når fyldet er afkølet, blandes porrer og glasnudler i.
b. Læg et ark forårsrulledej på køkkenbordet med et hjørne pegende mod dig.
c. Placer 2 spsk. fyld i en vandret række på midten af dejen.
d. Fold det nærmeste hjørne op over fyldet, fold derefter siderne ind, og rul rullen stramt sammen mod det sidste hjørne.
e. Pensl lidt af hvedemelslimen på kanten for at forsegle rullen.
f. Gentag, indtil alle forårsrulledejene eller fyldet er brugt op.

Forårsruller kan tilberedes i airfryer, på en pande eller ved friturestegning.

Hvis du vil fryse forårsrullerne inden stegning, så læg dem i en boks med film eller bagepapir imellem, så de ikke fryser sammen.