Sushi-ris (til 2 personer)
Ingredienser
⢠300 g sushi-ris (ca. 3 dl, kortkornede ris)
⢠4 dl vand (brug kun 3 dl vand, hvis du koger i riskoger)
⢠6 spsk sushi-eddike
Südan gør du:
1. Skylning af ris
⢠Kom risene i en skül med vand, og gnid dem let mellem hÌnderne.
⢠HÌld vandet fra, og gentag skylningen 3 gange, til vandet nÌsten er klart.
⢠Lad risene stü i koldt vand i 20 minutter.
2. Kogning i gryde
⢠Kom ris og 4 dl vand i en gryde med lüg.
⢠Bring langsomt i kog med lĂĽg pĂĽ. Skru derefter ned til lav varme, lad den koge i 10 minutter â rør ikke i risene.
⢠skru nu helt ned pü laveste varme og lad risene simre i 10 minutter.
⢠Sluk for varmen og lad dem trÌkke i yderligere 10 minutter under lüg.
(Vigtigt: Løft ikke lĂĽget undervejs â dampen gør arbejdet!)
3. TilsĂŚtning af eddike
⢠HÌld de kogte ris i en stor skül.
⢠Fordel sushi-eddiken over risene.
⢠Brug en trĂŚ- eller plastikske til at âskĂŚreâ og vende risene forsigtigt.
⢠Vift luft over risene (fx med en vifte eller et stykke pap), sü de køler hurtigere ned og für en blank overflade.
4. Klar til brug
⢠DÌk skülen med et fugtigt viskestykke, sü risene ikke tørrer ud, mens de køler ned til stuetemperatur.
⢠Imens kan du forberede fyld som fisk, agurk og andre grøntsager.
Riskoger-metode
⢠Brug 3 dl vand til 300 g ris.
⢠NĂĽr riskogeren klikker over pĂĽ âkeep warmâ, er risene fĂŚrdige. Lad dem hvile i 10 minutter, før du blander dem med sushi-eddiken.
Tip: Se videoopslaget pĂĽ instagram fra 1/2 2022 for, hvordan du ruller sushi.