Hjemmelavede sushi🍣

Sushi-ris (til 2 personer)

Ingredienser
• 300 g sushi-ris (ca. 3 dl, kortkornede ris)
• 4 dl vand (brug kun 3 dl vand, hvis du koger i riskoger)
• 6 spsk sushi-eddike

Südan gør du:

1. Skylning af ris
• Kom risene i en skål med vand, og gnid dem let mellem hænderne.
• Hæld vandet fra, og gentag skylningen 3 gange, til vandet næsten er klart.
• Lad risene stå i koldt vand i 20 minutter.

2. Kogning i gryde
• Kom ris og 4 dl vand i en gryde med låg.
• Bring langsomt i kog med låg på. Skru derefter ned til lav varme, lad den koge i 10 minutter – rør ikke i risene.
• skru nu helt ned på laveste varme og lad risene simre i 10 minutter.
• Sluk for varmen og lad dem trække i yderligere 10 minutter under låg.
(Vigtigt: Løft ikke låget undervejs – dampen gør arbejdet!)

3. TilsĂŚtning af eddike
• Hæld de kogte ris i en stor skål.
• Fordel sushi-eddiken over risene.
• Brug en træ- eller plastikske til at “skære” og vende risene forsigtigt.
• Vift luft over risene (fx med en vifte eller et stykke pap), så de køler hurtigere ned og får en blank overflade.

4. Klar til brug
• Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, så risene ikke tørrer ud, mens de køler ned til stuetemperatur.
• Imens kan du forberede fyld som fisk, agurk og andre grøntsager.

Riskoger-metode
• Brug 3 dl vand til 300 g ris.
• Når riskogeren klikker over på “keep warm”, er risene færdige. Lad dem hvile i 10 minutter, før du blander dem med sushi-eddiken.

Tip: Se videoopslaget pĂĽ instagram fra 1/2 2022 for, hvordan du ruller sushi.