Hønsekødssuppe med grøntsager (4 per/forret ellers 2 per/hovedret

Ingredienser:

250 g kyllingebryst, i tern eller i strimler

2 forårsløg, i tynde skiver

2 stk. gulerødder, i tern eller i skiver

100 g bambusskud, i skiver

4 lange bønner, skåret i 2 cm lange stykker/1 dl. soyabønne, optøede

8 stk. sherry tomater, halveret

Friske koriander

4 fede hvidløg, hakket

2 spsk. madlavnings risvin

2 tsk. sesamolie

1 tsk. 5 spice krydderi

1 spsk. maizena, rørt i ½ dl vand

3 spsk. jordnødolie

1 spsk. hønsebouillon, pulveret

Salt og peber

 

Sådan gør du:

 

Opvarm en wok eller gryde med jordolie. Tilsæt hvidløg, 5 spice krydderi, gulerødder og kødet. Svits det i 3-4 minutter.

 

Tilsæt bambusskud, bønnerne, sesamolie, salt og peber. Steg det i 2-3 minutter.

 

Tilsæt 5 dl. Vand, hønsebouillon og risvin. Lad det koge 2-3 minutter. Tilsæt forårsløg, tomat og det koge i 2 minutter.

 

Kom maizenablandingen i og bring det i kog.

 

Smag til med salt og peber. Servér suppen toppet med koriander.