Kødboller med panang karry, kokosmælk og jordnøddesmør

500 g    hakket kalv- svinekød

2 spsk.  panang karry pasta 

2 tsk.    hvidløg, finhakket

8 stk.     kaffir limeblade

1 stk.     løg, finhakket

1 ds.   ​   kokosmælk

4 spsk.   jordnøddesmør ​

2-3 tsk.  fiskesauce

1 dl.​       jordnøddeolie til stegning

1 spsk.  hvedemel

1 stk.​     æg

50 g      sød basilikum

1/2 stk.  broccoli i små stykker

2 stk. ​    gulerødder i skiver

140 g​     bambusskud i skiver ​

 

Sådan gør du: 

Kom kødet, hvidløg, løg, mel, æg, 1 spsk. fiskesauce og bambusskud i en skål, bland det godt sammen. Blandingen formes til små kødboller, gennemsteges i olie og stilles til side.

Steg derefter karry pasta, gulrødder, og kaffir limeblade i fedtstoffet fra kødboller.

 

Kom kokosmælk i og derefter jordnøddesmør under omrøring. Fortynd sauce med 2 dl. vand. Kom kødbollerne i sauce, smag retten til med fiskesauce.

Bring den i kog og juster derefter temperaturen, lad den små koge i ½ time, tilsat broccoli og basilikum og koges yderligere i 2 min.

Retten serveres med ris og evt. rejechips.

Bring den i kog og juster derefter temperaturen, lad den små koge i ½ time, tilsat broccoli og basilikum og koges yderligere i 2 min.

 

Retten serveres med ris og evt. rejechips.