Kold sur-stærk risnudelsalat med pad thai sauce og tigerrejer

Til 2 portioner

Ingredienser

150 g tørre risnudler (bun gao eller andre tynde risnudler)

16 stk. tigerrejer, rå og uden skal

½ agurk, skåret i tynde strimler

1 gulerod, skåret i tynde strimler

8 cherrytomater, halveret

4 kvist frisk koriander, grofthakket (valgfrit)

4 kvist forårsløg, grofthakket

1 dl hakkede, ristede peanuts

4 spsk ristede sesamfrø

Dressing

4 spsk Pad Thai-paste

2 spsk tørrede rejer

8 fed hvidløg

1-2 stk. frisk chili, finthakket (juster styrke)

4-5 spsk limesaft 

1 spsk lys sojasauce

3 spsk fiskesauce– mængde efter smag

1 dl koldt vand

4 spsk olie (til stegning)


Fremgangsmåde

1. Blend smagsbasen

Kom tørrede rejer, ristede sesamfrø, frisk chili og hvidløg i en blender eller morter.

Hak/blend groft, så det stadig har lidt struktur.

2. Dressingen

Varm en lille kasserolle med olie ved lav varme.

Svits den blendede blanding i 3–4 minutter, så aromaen frigives uden at brænde på.

Tilsæt Pad Thai-paste og vand, bring kort i kog.

Sluk for varmen, og lad det køle lidt af.

Rør limesaft og sojasauce, Smag til med fiskesauce.

Sæt dressingen i køleskabet, så den bliver kold.

3. Tilbered nudler og rejer

Kog risnudlerne efter pakkens anvisning, til de er møre men stadig faste. Skyl straks i koldt vand og lad dem dryppe af.

Kog eller steg tigerrejerne kort (2–3 minutter), indtil de lige er gennemtilberedte.

  1. Samling

Læg risnudler, rejer, agurk, gulerod, tomat, forårsløg og koriander i en stor skål.

Hæld dressingen over og vend det hele forsigtigt sammen.

  1. Servering

Drys med hakkede peanuts før servering. 

Tip:

Du kan lave dressingen dagen før – smagen bliver endnu bedre, når den trækker natten over.