Ingredienser:
800 g Hakket kylling (eller kød efter eget valg)
2 ps. Satay mix A
2 spsk. Tamarind pasta
2 stk. Æg
1 stk. Hakket løg
1 tsk. Ristede spidskommenfrø
4 spsk. Hvedemel
Salt og peber
15 stk. Frisk citrongræs
Satay sauce:
2 ps. Satay mix B
360 ml Kokosmælk
1 spsk. Rød karry pasta
2 spsk. Tamarinde pasta
Sådan gør du:
- Rør farsen med salt og hvedemel, satay mix A, tamarind, æg og spidskommen. Tilsæt løg, lidt vand, og rør godt sammen, så farsen bliver formfast. Stil dernæst farsen på køl i 1 time.
- Del den afkølede fars i 15 portioner.
- Fladtryk farsen til en cirkel med håndfladen, og brug den til at pakke den tykkeste del af citrongræsset ind i. Pensl med olie og sæt den på en beklædt bageplade med bagepapir.
- Gentag processen.
- Bag nu spyddene i ovnen i ca. 25 minutter ved 200 grader.
Sauce:
- Varm olie op og steg karry pastaen indtil olien kommer frem.
- Tilsæt kokosmælk, tamarind, og derefter satay mix B og kog ved svag varme. Smag til med salt (eller fiskesauce) og peber. Tilsæt eventuelt nogle stegte jordnødder, hakket groft.