Kylling med risnudler med kokos-ingefærsauce

 

2 personer

*100 g risnudler

*3 ½ dl kokos-ingefærsauce

*3 spsk. vegetabilsk olie

200 g kyllingebrystfileter, skåret i 1 cm tykke skiver på skrå

*2 røde chilier, rensede og skåret i tynde skiver

1 lille løg, pillet og grofthakket

1 håndfuld bønnespirer

½ rød peberfrugt, renset og skåret i tynde strimler

½ tsk. salt

½ sukker

*2 spsk. lys sojasauce

*et par korianderkviste

*1 lime, halveret til servering

 

Kog nudlerne i en stor gryde kogende vand i 2-3 minutter, eller til de er netop gennemkogt. Hæld vandet fra og kom nudlerne tilbage i fryden.

 

Vend nudlerne i kokos-ingefærsaucen. Så de dækkes helt. Læg et viskestykke over og stil dem til side.

 

Opvarm wokken over middelvarme i 1-2 minutter, til den er rygende varm. Hæld den vegetabilske olie i. Tilsæt kylling og lynsteg i 2-3 minutter, til kødet er gennemstegt. Tilsæt chili, løg, og rød peberfrugt og steg i yderligere3 minutter, eller til grøntsagerne begynder at bliver møre. Krydr med salt, sukker og sojasauce og tilsæt bønnespire og forsæt stegningen i yderligere 1 minut.

 

Fordel nudlerne i 2 skåle og top med kylling og grøntsags-blandingen. Drys koriander over. Server med en limebåde.

 

Kokos - ingefærsauce

5 dl

*4 spsk. vegetabilsk olie

*3 fedt hvidløg, skrællede og finthakkede

*2 ½ cm frisk ingefær, skrællet og fintrevet

*2 ½ cm galangarod, skrællet og fintrevet

*4 stilke citrongræs, befriet for de yderste blade og finthakkede

5 dl varme vand

½ tsk. salt

2 tsk. sukker

*200 g kokoscreme

*3 spsk. grofthakket frisk koriander

salt og hvid peber

Sådan gør du:

Opvarm olien i en tykbundet stegepande ved lav varm. Tilsæt hvidløg, ingefær, galanga og citrongræs og sauter blidt ved middelvarm i 6-8 minutter. Rør i blandingen, indtil ingredienserne er bløde og velduftende – de må ikke tage farve.

Tilsæt det varm vand, lad det koge op, tilsæt salt, og sukker. Skru ned for varmen og lad saucen simre i yderligere 20 minutter, indtil den er kogt ind til det halve.

Rør kokosmælk i, varm sauce i 2 minutter og tag den af varmen. Tilsæt den hakkede koriander. Smag til før servering og juster eventuelt smagen en smule.

NB: De varer med * foran kan købes i butikken.