Kylling/svinekød med hoi sin sauce og ingefær 4 per

Ingredienser:

400 g kylling, i strimler

1/4 hoved blommekål, i mindre stykker

2 stk. Gulerødder, i skiver

4 stk. Shitaki svampe, blødegjort i varmt vand i 30 minutter, i skiver

1 150 g lange bønner, i stykker af 2 cm

4 spsk hoi sin sauce

2 spsk sesam olie

1 tsk ingefær, hakket

2 fed hvidløg, hakket

1 rød chili uden kerner, hakket

1 spsk. madlavnings risvin

1 tsk mørk soya

1 spsk. lys soya

jordnødolie

salt og peber

 

Sådan gør du:

Marinér kødet med en tsk. salt, lidt peber, risvin og en spsk. sesamolie. Lad det trække i 30 minutter.

 

Opvarm en wok med to spsk. olie. Tilsæt derefter hvidløg og ingefær. Steg det til hvidløgene er gyldne og du kan dufte aromaen. Tilsæt derefter grøntsagerne, og lad det stege i tre minutter. Læg det nu til side i en skål eller på en tallerken.

 

Opvarm wokken igen med tre spsk. olie, og tilsæt herefter kødet. Lad det stege i tre minutter. Hæld nu hoisin saucen i og tilsæt derefter grøntsagerne. Lad det stege i to minutter mere. Smag til med salt og peber.