Ingredienser:
- 2 stk. kyllingebryst
- 1/2 dl mirin
- 4 spsk mørk soja
- 4 spsk lys soja
- 1/2 dl Shaoxing risvin
- 3 stk stjerneanis
- 1 spsk Sichuan peberkorn
- 100 g bønnespirer
- 2 stk forårsløg
- 50 g ristede cashewnødder eller jordnødder
- 15 g sorte svampe, blødgjort i lunkent vand i 30 minutter
Til saucen:
- 1/2 dl jordnøddeolie
- 6 fed hvidløg, fint hakket
- 1 spsk ingefærpaste
- 1 spsk sesamolie
- 1 stk rød chili, fint hakket
- 4 spsk østerssauce
- 2 spsk mørk soja
- 2 spsk lys soja
- Salt efter smag
Fremgangsmåde:
- Placer kyllingebrysterne i en gryde sammen med mirin, risvin, lys soja, mørk soja, stjerneanis, Sichuan peberkorn og en smule salt. Bring det i kog, og lad det simre i ca. 10 minutter eller indtil kyllingen er kogt. Tag kyllingen ud og lad det køle ned til stuetemperatur.
- Kog de sorte svampe i 2-3 minutter, skyl dem med koldt vand og dræn.
- Riv kyllingebrysterne i strimler med dine hænder og læg dem i en stor skål. Tilsæt forårsløg, bønnespirer og de drænede sorte svampe.
- I en anden skål, bland hvidløg, chili og ingefær.
- Varm jordnøddeolien indtil den ryger. Hæld den varme olie over ingredienserne i skålen. Tilsæt hoisinsauce og sesamolie, lys soja, mørk soja og rør det godt sammen.
- Hæld olieblandingen over kyllingen og blandingen i skålen. Bland det godt sammen og tilsæt cashewnødder. Smag til med salt.
- Serveres sammen med kogte ramen-nudler eller din foretrukne type nudler.