Kyllingesalat med sichuan peber og mirin

Ingredienser:

  • 2 stk. kyllingebryst
  • 1/2 dl mirin
  • 4 spsk mørk soja
  • 4 spsk lys soja
  • 1/2 dl Shaoxing risvin
  • 3 stk stjerneanis
  • 1 spsk Sichuan peberkorn
  • 100 g bønnespirer
  • 2 stk forårsløg
  • 50 g ristede cashewnødder eller jordnødder
  • 15 g sorte svampe, blødgjort i lunkent vand i 30 minutter

Til saucen:

  • 1/2 dl jordnøddeolie
  • 6 fed hvidløg, fint hakket
  • 1 spsk ingefærpaste
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 stk rød chili, fint hakket
  • 4 spsk østerssauce
  • 2 spsk mørk soja
  • 2 spsk lys soja
  • Salt efter smag

Fremgangsmåde:

  • Placer kyllingebrysterne i en gryde sammen med mirin, risvin, lys soja, mørk soja, stjerneanis, Sichuan peberkorn og en smule salt. Bring det i kog, og lad det simre i ca. 10 minutter eller indtil kyllingen er kogt. Tag kyllingen ud og lad det køle ned til stuetemperatur.
  • Kog de sorte svampe i 2-3 minutter, skyl dem med koldt vand og dræn.
  • Riv kyllingebrysterne i strimler med dine hænder og læg dem i en stor skål. Tilsæt forårsløg, bønnespirer og de drænede sorte svampe.
  • I en anden skål, bland hvidløg, chili og ingefær.
  • Varm jordnøddeolien indtil den ryger. Hæld den varme olie over ingredienserne i skålen. Tilsæt hoisinsauce og sesamolie, lys soja, mørk soja og rør det godt sammen.
  • Hæld olieblandingen over kyllingen og blandingen i skålen. Bland det godt sammen og tilsæt cashewnødder. Smag til med salt.
  • Serveres sammen med kogte ramen-nudler eller din foretrukne type nudler.