Nudelsalat med mørk riseddike, crispy chiliolie og østerssauce

Ingredienser
150 g ægnudler
100 g forårsløg
3 rødløg, i strimler
5 fed hvidløg, finthakket
1 gulerod, i strimler
1 buket bok choy, snittet
½ agurk, i strimler uden kerner
3 tsk. Crispy chiliolie laoganma (juster efter ønsket styrke)
3 spsk. mørk riseddike
3 spsk. lys sojasauce
1 spsk. mørk sojasauce
3 spsk. østerssauce (eller stir-fry sauce for en vegetarisk version)
Ristede sesamfrø til pynt
Jordnøddeolie
Salt og peber

Fremgangsmåde
1. Kog nudlerne i 2 minutter, skyl dem derefter med koldt vand, og si vandet fra.

2. Forbered forårsløgene: Del dem i hvide og grønne dele. Skær de grønne dele i ca. 3 cm lange stykker.

3. Steg løg og de hvide forårsløg:
Opvarm ca. 1 dl olie i en lille stegepande eller kasserolle ved lav varme.
Steg 1 stk. rødløg og de hvide dele af forårsløgene i ca. 5 minutter, indtil de bliver let gyldne, men ikke brændte.
Tag dem op og kassere dem.

4. Sprøde forårsløg:
Brug den samme olie ved lav varme.
Steg de grønne forårsløg, indtil de bliver sprøde.
Tag dem op, og læg dem til side.

5. Varm olien godt op, hæld den over det finthakkede hvidløg i en skål, og tilsæt derefter østerssauce, lys og mørk sojasauce, mørk riseddike og chiliolie.

6. Bland dressingen i nudlerne. Tilsæt resten af rødløgene, gulerødderne, agurken og bok choy. Smag til med salt og peber. Top med de ristede forårsløg og sesamfrø.

Servering
Nudlerne kan spises alene eller som tilbehør til en kød- eller fiskeret.

Tip
Den olie, der er brugt til at stege løg og forårsløg, tilfører en intens aroma og en ekstra umami-smag. Du kan også bruge andre grøntsager efter smag og behag.