Nudelsuppe med rejer, østerssauce, mørk riseddike og grøntsager

 (2 Per) 

Ingredienser:

120 g qingtian-nudler

16 stk. rejer, optøede

4 spsk. østerssauce

3-4 spsk. chinkiang-riseddike

3 spsk. lys soja

1 spsk. mørk soja

2 spsk. shaoxing-risvin

4 fed hvidløg, finthakket

2 stk. æg, letpisket

2 buketter bok choy, i strimler

1 stk. rød snackpeber, i strimler

Jordnøddeolie til stegning

Sesamolie

Fremgangsmåde:

1. Varm en wok op med 4 spsk. olie. Steg rejerne og hvidløget i ca. 2 minutter, eller indtil rejerne har fået farve. Tag dem op og læg dem til side.

2. Brug samme wok og tilsæt 1/2 dl olie. Hæld æggene i, lad dem samle sig, og vend derefter æggemassen og steg i ca. 1 minut mere. Tilsæt begge slags soja, risvin og 6-8 dl vand (afhængigt af, hvor meget suppe du foretrækker), og bring det i kog.

3. Tilsæt nudlerne, lad dem koge i ca. 2 minutter. Tilsæt derefter bok choy, rejer og snackpeber, og lad det koge yderligere 2 minutter.

4. Tilsæt riseddiken og smag til med salt og sesamolie.

 

Tip: Hvis du foretrækker kød, kan rejerne erstattes med strimler af kød.