(2 Per)
Ingredienser:
• 120 g qingtian-nudler
• 16 stk. rejer, optøede
• 4 spsk. østerssauce
• 3-4 spsk. chinkiang-riseddike
• 3 spsk. lys soja
• 1 spsk. mørk soja
• 2 spsk. shaoxing-risvin
• 4 fed hvidløg, finthakket
• 2 stk. æg, letpisket
• 2 buketter bok choy, i strimler
• 1 stk. rød snackpeber, i strimler
• Jordnøddeolie til stegning
• Sesamolie
Fremgangsmåde:
1. Varm en wok op med 4 spsk. olie. Steg rejerne og hvidløget i ca. 2 minutter, eller indtil rejerne har fået farve. Tag dem op og læg dem til side.
2. Brug samme wok og tilsæt 1/2 dl olie. Hæld æggene i, lad dem samle sig, og vend derefter æggemassen og steg i ca. 1 minut mere. Tilsæt begge slags soja, risvin og 6-8 dl vand (afhængigt af, hvor meget suppe du foretrækker), og bring det i kog.
3. Tilsæt nudlerne, lad dem koge i ca. 2 minutter. Tilsæt derefter bok choy, rejer og snackpeber, og lad det koge yderligere 2 minutter.
4. Tilsæt riseddiken og smag til med salt og sesamolie.
Tip: Hvis du foretrækker kød, kan rejerne erstattes med strimler af kød.