Retten har en dyb, krydret og stærk smag, perfekt til en kold vintermiddag.
Ingredienser:
2 fed hvidløg, hakket
1 tsk ingefær, hakket
2 stk forårsløg i strimler
4 stk tørrede chili (kan undlades)
1 spsk Sichuan-peber
2 tsk 5-spice krydderipulver
4 stk laurbærblade
4 spsk lys soja
4 spsk madlavningsrisvin
Stegte jordnødder
Layu-chiliolie (efter smag)
Stegte sesamfrø
2 spsk Toban Djan
2 stk kyllingebryst i strimler eller hakket favoritkød
6 spsk mørk riseddike
2 spsk hoisin
200 g nudler
4 blade bok choy i strimler
1/4 stk agurk i strimler
1/2 stk peber i strimler
Salt
Sukker (efter smag)
Olie til stegning
Fremgangsmåde:
Kog nudler, skyl dem med koldt vand, og si vandet fra.
Varm en wok op med olie til medium varme, steg Sichuan-peber og tørrede chili i 2-3 minutter.
Tilsæt hvidløg, ingefær og 5-spice pulver, og fortsæt med svag varme indtil det dufter.
Tilsæt kød, brun det, og tilsæt hoisin-saucen, Toban Djan, risvin, soja, laurbærblade, layu og 2 dl vand. Simrer i ca. 20 minutter.
Smag til med sukker, eddike og salt.
Anret nudler i en skål, hæld kødblandingen over, læg bok choy, peber og agurk på, og drys med stegte jordnødder og sesamfrø.