Nudlesalat a lá Szechuan med ingefær og chili

 

1 pk.             kinesisk nudel 454 g

2 spsk.         chilipasta fra Szechuan

100 g.           peanut, ristede 

1 stk.            bok choy, snittet

1 tsk.            fint hakket hvideløg

1 stk.            rød peberfrugt, i strimler 

1 stk.            løg, fint hakket

2 spsk.         lys soya

2 spsk.        risvin, shaoxing

2/3 dl.           jordnøddeolie

2 spsk.         sesamolie

Sådan gør du:

Kog nudler i kogende vand i 2-3 minutter. Tag nudler op, og  de skyldes med koldt vand. Si vandet fra, og lad vandet dryppe godt af.

Bland soya, sesamolie, løg, hvidløg, risvin, chilipast sammen med 2/3 dl jordnødolie i en gryde, bring den i koge, smag til med salt. sluk for varmen.

Bland nudler, bok chok, forårsløg og sauce sammen i en skål, så er salaten klar.

Denne salat kan serveres både til kød og fiske retter.