Nudlesalat a lá Szechuan med ingefær og chili

 

1 pk.             kinesisk nudel

2 spsk.         laogangma chili med peanut, knus peanut

1 tsk.            fint hakket ingefær

1 tsk.            fint hakket hvideløg

1 dl.              fint hakket selleri

1 dl.              fint hakket forårsløg

2 spsk.         lys soya

1 tsk.            sukker

1 tsk.             szchuan peber, ristet og knuset

2 spsk.         mørk ris eddike

Sådan gør du:

Kog nudler i kogende vand i 2-3 minutter. Tag nudler op, og  de skyldes med koldt vand. Si vandet fra, og lad vandet dryppe godt af.

Rist szchuan peber på en pande på laveste temperatur, for at undgå de brænder på. Lad dem køle ned, brug en morder eller en peber kværn til at mase det fint.

Bland soya, eddike, salt, sukker, ingefær, hvidløg , peber og chili sammen.

Bland Nudler, selleri, forårsløg og sauce sammen i en skål, så er salaten klar.

Denne salat kan serveres både til kød og fiske retter.