Peking supe

 

5 stk.             shiitake svampe, blødgøre i lunket vand, snit

200 g             kogt kylling/and, i tynd strimler

1 stk.             gulerod, revet

1 stk.             porre, fin snit

100 g             bambusskud

2 spsk.         shaoxing risvin

3 spsk.         mørk ris eddike

2 spsk.         soyasauce

3 spsk.         chili hvidløg sauce

20 g                glasnudler/ris nudler

2                      æggehvider

2 spsk.         tapiokastivelse bland med ½ dl. koldt vand

1 spsk.         sesamolie

1 lt.                 vand

Jordnødolie til stegning

Sådan gør du:

Varm wok eller gryde op med 3 spsk. Jordnødolie, tilsæt bambusskud, gulerod og svampe, steg det i 2 min. Tilsæt kød, vin og soya, og steg 1 min. og derefter vand.

Bring vand i kog. Tilsæt eddike, chilisauce og glasnudler. Lad suppen koge 10 min.

Tilsæt porre.

Pisk æggehviderne godt sammen, og tilsæt dem under omrøring. Bliv ved med at røre til de er fordelt i hele suppe.

Jævn suppen med tapioka, og smag til med sesamolie, Server den med rejechips.