5 stk. shiitake svampe, blødgøre i lunket vand, snit
200 g kogt kylling/and, i tynd strimler
1 stk. gulerod, revet
1 stk. porre, fin snit
100 g bambusskud
2 spsk. shaoxing risvin
3 spsk. mørk ris eddike
2 spsk. soyasauce
3 spsk. chili hvidløg sauce
20 g glasnudler/ris nudler
2 æggehvider
2 spsk. tapiokastivelse bland med ½ dl. koldt vand
1 spsk. sesamolie
1 lt. vand
Jordnødolie til stegning
Sådan gør du:
Varm wok eller gryde op med 3 spsk. Jordnødolie, tilsæt bambusskud, gulerod og svampe, steg det i 2 min. Tilsæt kød, vin og soya, og steg 1 min. og derefter vand.
Bring vand i kog. Tilsæt eddike, chilisauce og glasnudler. Lad suppen koge 10 min.
Tilsæt porre.
Pisk æggehviderne godt sammen, og tilsæt dem under omrøring. Bliv ved med at røre til de er fordelt i hele suppe.
Jævn suppen med tapioka, og smag til med sesamolie, Server den med rejechips.