Ingredienser:
⢠2 pakker frisk ramen-nudler
⢠18 rejer, uden skal, optøet
⢠20 cm porre, skrüt snittet
⢠1/2 snackpeber, sküret i strimler
⢠3 Ìg
⢠100 g broccoli, sküret i mindre stykker
⢠10 shitakesvampe, udblødt i lunkent vand i 30 minutter, sküret i strimler
⢠6 fed hvidløg, knust
⢠1 pakke fast tofu
⢠4 spsk østerssauce
⢠1 spsk mørk soja
⢠4 spsk lys soja
⢠1 spsk sesamolie
⢠1-2 spsk gochujang-pasta (juster efter ønsket styrke)
⢠3 spsk shaoxing-risvin
⢠Jordnøddeolie til stegning
FremgangsmĂĽde:
1. Kog nudlerne i 90 sekunder, skyl dem i koldt vand, og lĂŚg dem til side.
2. SpejlÌg: Varm en wok op med 1/2 dl jordnøddeolie, og steg tre spejlÌg. Tag dem op og lÌg til side.
3. Rejer: Brug samme wok uden at vaske den. Steg rejerne i ca. 2 minutter, og tag dem op.
4. Tofu og svampe: Rengør wokken, og varm den op med 1/2 dl jordnøddeolie. SkÌr tofuen i skiver, og steg dem pü begge sider, til de er gyldne. Skub tofuen til siden, og tilsÌt de strimlede shitakesvampe og hvidløg. Steg, til det dufter.
5. TilsÌt lys soja, mørk soja, risvin, gochujang og østerssauce. Lad det simre i 1-2 minutter. HÌld 6 dl vand i, og bring det i kog.
6. TilsĂŚt broccoli, spejlĂŚg, porre, snackpeber og nudler. Bring det hele i kog igen.
7. Kom rejerne i, og smag til med sesamolie, salt og peber.
Variationer:
Med kød: Udskift rejerne med kylling, oksekød eller svinekød.
Vegetarisk: Erstat rejerne med flere grøntsager eller ekstra tofu.