Rejefritter med rismel og forårsløg

(24 stk.)

 2 stk.         æg

1 spsk.      fiskesauce

2 spsk.      shaoxing risvin

175 g         rismel

8 stk.         forårsløg, fint snittet

24 stk.      rejer uden skal

1/2 stk. rød chili, fjern kerne, fint hakket

olie til stegning

 

Koriandersalsa med sød chili

30 g            frisk koriander, fint hakket

10 stk.      cherry tomat, halveret

1 stk. rød løg, fint hakket

½ stk.       agurk, i små terning

150 ml      sød chili sauce

limesaft fra 1 stk. lime

Bland alle ingredienserne til salsaen i en skål.

 

Sådan gør du:

 

Kom æg, fiskesauce og risvin i en stor skål. Tilsæt 1 dl. vand og pisk det hele godt sammen.

 

Pisk rismel i -  dejen skal være glat. Lad dejen hvile i 10 minutter, før forårsløg, rejer og chili røres i.

 

Varm 4 spsk. olie i en stor pande. Brug en spiseske til at sætte dejportionerne på den varme pande og lad den stege i 2 minutter på hver side.

 

Server fritterne med salsa til.