Ingredienser:
• 200 g risnudler
• 200 ml kokosmælk
• 4 spsk Tom Kha-pasta (med top)
• 300 g kyllingebryst eller lår, skåret i tynde skiver
• 1 stængel citrongræs, skåret i 5 cm stykker og let knust
• 4 skiver galanga
• 6 kaffir-limeblade
• 1/3 porre eller forårsløg, skåret i skiver
• 50 g shiitake-svampe, opblødt og skåret i skiver (eller 200 g champignon)
• 8 cherry-tomater, halveret
• 1 bundt koriander, grofthakket
• Fiskesauce (efter smag)
• 1 lime
• 1 håndfuld bønnespirer
• Jordnøddeolie til stegning
• Ristede peanuts eller sesamfrø til servering
Fremgangsmåde:
1. Kog risnudlerne efter anvisningerne på pakken. Skyl dem derefter i koldt vand og si vandet fra. Tilsæt lidt olie for at undgå, at nudlerne klistrer sammen.
2. Varm en wok op med 3-4 spsk jordnøddeolie. Brun kyllingen godt af, og tilsæt derefter shiitake-svampene eller champignon. Steg i 3-5 minutter.
3. Tilsæt kaffir-limeblade, citrongræs, galanga, kokosmælk, tomater og 1 dl. vand til wokken. Bring det hele i kog, og skru derefter ned til lav varme. Lad suppen simre i 20 minutter.
4. Tilsæt koriander og porre, og smag til med fiskesauce og limesaft. Sluk for varmen. Hvis salaten skal serveres kold, lad suppen køle ned til stuetemperatur.
5. Bland de kogte risnudler og bønnespirerne i suppen. Smag til med mere fiskesauce, hvis nødvendigt.
6. Server salaten med ekstra koriander og drys lidt knuste peanuts eller ristede sesamfrø på toppen for ekstra crunch.
Tips:
• Salaten kan serveres både varm eller kold, afhængigt af præference.
• Du kan justere mængden af Tom Kha-pasta og fiskesauce for at få en mere intens smag.