Risnudler med syltet sennepskål og kylling (2 personer)

Syltet sennepskål bruges flittigt i det kinesiske køkken. Den har en dyb og let syrlig smag, som både er velsmagende og sund. Sammen med nudler, kød og friske grøntsager skaber en ret med masser af umami og balance – overraskende lækker!

Tip: Prøv også syltet sennepskål på leverpostej som et alternativ til syltede agurker.

Ingredienser
150 g risnudler (gerne runde og tykke)
 300 g kød efter eget valg (fx kylling), i skiver
 5 fed hvidløg, finthakket
 150 g syltet sennepskål, i strimler
 2 æg
 4 stængler kinesisk forårsløg, skåret i ca. 3 cm stykker
 2 stængler koriander, ca. 3 cm (kan udelades)
 1 stor tomat eller 3 små, skåret i tern
2 spsk lys soja
 1 spsk mørk soja

  2 spsk østerssauce
 1 spsk sesamolie
 1 spsk tapiokastivelse eller kartoffelstivelse
 2 tsk mushroom seasoning powder (svampebouillonpulver)
 2 spsk madlavningsrisvin eller sake
 Jordnøddeolie til stegning
  Salt og peber

Fremgangsmåde
1. Kog risnudlerne i rigeligt vand i ca. 15 minutter, eller til de er møre. Hæld vandet fra, og skyl dem grundigt i koldt vand, så de bliver glatte og fri for stivelse.
2. Bland kødet med lys soja, lidt peber, stivelse og 2 spsk vand. Masser det godt sammen, og tilsæt til sidst 1 spsk olie. Det gør kødet mørt og saftigt.
3. Varm en wok op med ca. 1 dl olie, og steg 2 spejlæg. Tag dem op, og læg dem til side.
4. Tilsæt evt. lidt ekstra olie i wokken. Sautér syltet sennepskål og hvidløg i ca. 3 minutter. Tilsæt det marinerede kød, og brun det godt. Kom 2/3 af tomaterne, mørk soja, risvin, østerssauce, lidt salt og peber i, og steg videre i 3–5 minutter. Tilsæt derefter ca. 4 dl vand.
5. Når vandet koger, tilsæt de kogte nudler. Når det igen koger, tilsæt sesamolie, resten af tomaterne, svampebouillonpulver, forårsløg og koriander. Smag til med salt og peber.
6. Anret retten i skåle og læg et spejlæg på toppen.

Tips
 Elsker du stærk mad? Tilføj finthakket rød chili sammen med hvidløg og sennepskål.
• Ønsker du en mere fast nudelret (som nudelsalat), så brug kun 2 dl vand.
 Retten fungerer også fantastisk med rejer, laks eller tofu som alternativ til kød.