Lækker tilbehør til kød eller fisk – kan spises alene.
4 personer
Ingredienser:
400g røde ris*
100g hvide ris (sushi eller jasmin ris)*
1 glas bambusskud i chili olie*
1 lille buket broccoli, grovhakket
2 stk. gulerødder, høvlet.
1 fed hvidløg, fint hakket
Sådan gør du:
- Blødgør de røde ris i vand et par timer eller natten over.
- Kom både de røde og hvide ris i en gryde eller riskoger – tilsæt samme mængde vand, som der er ris. Bring det i kog, og skru derefter ned til det laveste blus. Lad risene små koge i 10 min. Lad risene stå og hvile i 20 min. derefter.
- Hæld risene i en stor skål – vend dem i olien fra bambusskuddene – lad varmen dampe af. Lad det køle ned til stuetemperatur.
- Vend bambusskud, hvidløg, broccoli og gulerødder i skålen.
- Smag til med salt og peber.
- Retten er nu klar.
NOTE: Rissalaten smager bedst, når risene er omkring stuetemperatur.
Produkterne med * kan findes i butikken.