Rissalat

 

Lækker tilbehør til kød eller fisk – kan spises alene.

4 personer

Ingredienser:

400g røde ris*

100g hvide ris (sushi eller jasmin ris)*

1 glas bambusskud i chili olie*

1 lille buket broccoli, grovhakket

2 stk. gulerødder, høvlet.

1 fed hvidløg, fint hakket

 

Sådan gør du:

  1. Blødgør de røde ris i vand et par timer eller natten over.
  2. Kom både de røde og hvide ris i en gryde eller riskoger – tilsæt samme mængde vand, som der er ris. Bring det i kog, og skru derefter ned til det laveste blus. Lad risene små koge i 10 min. Lad risene stå og hvile i 20 min. derefter.
  3. Hæld risene i en stor skål – vend dem i olien fra bambusskuddene – lad varmen dampe af. Lad det køle ned til stuetemperatur.
  4. Vend bambusskud, hvidløg, broccoli og gulerødder i skålen.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Retten er nu klar.

NOTE: Rissalaten smager bedst, når risene er omkring stuetemperatur.

Produkterne med * kan findes i butikken.