Saftig og smagfuld fyldt Pani Puri med Kødfars

Pani puri er små indiske tørre brødskiver, som puster sig op til runde, sprøde kugler (lidt som æbleskiver), når de bliver friteret eller tilberedt i airfryer.

Ingredienser
30 stk. pani puri
2 rødløg, i strimler
Kødfars (se opslag 16/4 2023)
2 bundt / 100 g glasnudler, blødgøres i varmt vand
Frisk koriander
• 1 stk. rød snackpeber, i strimler
2 dl jordnøddeolie eller neutral olie

Sauceblanding:
2 spsk østerssauce
2 spsk lys soja
1 spsk mørk soja
1 spsk madlavningsrisvin
1 tsk peber

1 mushroom seasoning powder
2 tsk sesamolie
1 dl vand

Sådan gør du
1. Varm 2 dl olie på en pande (Ø 25 cm) ved medium varme.
2. Læg ca. 10 pani puri ad gangen i olien – undgå at de ligger oven på hinanden.
3. Når de flyder op til overfladen, rør dem forsigtigt rundt, så de bliver friteret jævnt hele vejen rundt.
4. Når de er let gyldne, tages de op og lægges på en tallerken med køkkenrulle, så olien kan dryppe af. Lad dem køle af til stuetemperatur.
5. Prik et lille hul i toppen af hver kugle med en finger, så en teske kan komme ind.
6. Fyld kuglerne med kødfars. Gentag til alle er fyldt.
7. Kom 2–3 spsk olie (resten af olien) på en ny større pande. Tilsæt rødløg, glasnudler og de fyldte kugler. Hæld sauceblandingen over.
8. Drys med peberfrugt og koriander, læg låg på, og lad det hele simre i ca. 10 minutter. Klar til servering!

Man kan også bruge pani puri som sprøde chips – eller fylde dem med forskellige slags fyld og servere som forret eller snack til et glas kold hvidvin, perfekt til enhver festlig lejlighed.

I opslaget fra 11/9 2025 fyldte jeg dem fx med:


Lakssalat (røget laks, smøreost og dild)
Skinkesalat

Skinkesalat
Tunsalat
Stegte ris 

Eller prøv som dessert:

med is

med pisket fløde med chokolade eller frugtsmag

Tip:

Fyldet må ikke være for vådt, så holder pani purién sig sprød og lækker i ca. ½ time

Opbevarings tip:

 Pani puri-kuglerne kan laves i god tid. Når de er afkølet helt, kan de pakkes i en pose – så holder de sig sprøde i flere dage.