Sødekartoflerkage

Sødekartofler vendt i sesam. Glutenfri, laktosefri og sukkerreduceret dessert. Et lækkert og sjovt alternativ til en almindelig kage.

Skær sødekartofler ud i i store skiver og damp dem i ca. 20 min eller til de er bløde. (Her er brugt 500 g. som rækker til ca. 10 stk.)

Mos kartoflerne sammen med lidt honning eller sukker og tilføj evt lidt andre krydderier som kanel, kardemomme og stjerneanis alt efter præference. Tilføj yderligere ca. 3-4 spsk. tapioka- eller klisterismel for at få dejen til at hænge sammen. (Endelig ikke for meget mel, den skal være klistret) 

Dyp en spiseske i lidt vand så dejen ikke klistrer fast på skeen. Kom en klat dej over på en skål eller tallerken med sesamfrø og vend den forsigtigt til den er godt dækket. Nu er det muligt at forme dejen uden den klistrer fast til hænderne. Når du har den ønskede form steges de gyldne på en pande med lidt olie. 

Nyd kagerne varme eller kolde. Kan også sagtens fryses ned hvis det er en større portion.