Stegt flæsk à la Kina med porresalat

Ingredienser

• 500 g flæsk i skiver (uden ben og svær)
• 1 stor porre
• 15 fed hvidløg (let knuste)
• 4 spsk tapiokastivelse eller kartoffelstivelse
• Jordnøddeolie til stegning
• salt

Sauce til kødet:
• 2 spsk lys soja
• 1 spsk sukker
• 1 spsk mirin
• 1-2 tsk salt
• 1 tsk. Gochujang pasta (eller efter smag)
• 1 tsk sort peber
Bland ingredienserne og stil til side.

Sauce til porresalat:
• 2 spsk blommesauce
• 2 spsk lys soja
• 1 spsk lys riseddike
• ½ tsk sort peber
• 1 spsk sesamolie
•  ½ gochujangpasta (eller efter smag)
• 3 spsk ristede hvide sesamfrø
Bland alle ingredienser og stil til side.

Fremgangsmåde
1. Skær porren i meget tynde strimler: fold bladene sammen i 3–4 lag og snit dem fint (se evt. video på Instagram). Læg strimlerne i iskoldt vand i 5–10 minutter, mens du steger flæsket.
2. Skær flæsket i mundrette stykker. Drys stivelse på begge sider og tryk det let fast.
3. Varm ca. ½ dl jordnøddeolie på en stor pande. Steg flæskestykkerne på begge sider, til de er gyldne og sprøde.
4. Kom de knuste hvidløgsfed på panden og læg låg på. Lad det stege i et par minutter, så hvidløget afgiver sin aroma til kødet.
5. Fjern overskydende olie fra panden. Hæld saucen over flæsket og lad det simre uden låg, til saucen er fordampet – men uden at kødet bliver blødt. Sluk for varmen.
6. Porresalat: Dræn porrestrimlerne godt og dup dem tørre med køkkenrulle.
Vend dem med salatsaucen.
7. Servering:
Anret flæsk og porresalat på en tallerken.
Server med friskkogt ris.

Retten er sprødhed, sødme, syrlighed og et strejf af chili.