Ingredienser:
1 dåse lychees, 540 g
1 vaniljestang
50 gram coconød sukker
30 g smør
2 æg
125 g mel
1/8 lt fløde
20 g mandler (malet)
Jordnødolie til stegning
Sesamfrø til drysning
Coconut dipping
Tilberedningstid: ca. 15 minutter (plus stegtid)
Tag lychees forsigtigt op fra dåse. Skær vaniljestangen i længderetningen, skrab kornene ud, tilsæt sukkeret, bland alt godt, tilsæt smørret og slå det til skum.
Adskil æggene. Tilsæt æggeblommer med melet, fløden og de malede mandler til smørblandingen og bland alt sammen til en ensartet dej. Pisk æggehvide, indtil den er stiv, og bland den forsigtigt i dejen.
Opvarm olien i en wok til 180 ° C. Træk lycheerne gennem dejen en efter en og steg dem i varm olie, indtil de er sprøde. Serveres drysset med sesamfrø og coconut dipping.