Svampe er en fantastisk erstatning for kød, især når det er svampetid. Her er en opskrift på, hvordan jeg tilbereder dem:
Ingredienser:
- 300 g kejser hatte svampe, skåret i strimler
- 1 stk. rødløg, skåret i strimler
- 3 stk. forårsløg
- 4 fed hvidløg, fint hakket
- 3 spsk stir-fry sauce
- 2 spsk mørk sojasauce
- 2 spsk lys sojasauce
- 2 spsk. shaoxing risvin
- 1 spsk sesamolie
- 1 stk. rød chili, fint hakket (kan undlades)
- 4 spsk jordnøddeolie
Fremgangsmåde:
- Kog kejser hatte svampene i vand i nogle minutter, fjern dem derefter og lad dem dræne.
- Opvarm en wok med jordnøddeolie og steg hvidløg, chili og løg, indtil de begynder at dufte skønt.
- Tilsæt de kogte kejser hatte svampe og steg dem i 4-5 minutter.
- Tilsæt alle saucer og steg i yderligere 1-2 minutter.
- Vend i forårsløgene og smag til med sesamolie, salt og peber.