Stegt svampe med sesamolie og stir-fry sauce

Svampe er en fantastisk erstatning for kød, især når det er svampetid. Her er en opskrift på, hvordan jeg tilbereder dem:

Ingredienser:

  • 300 g kejser hatte svampe, skåret i strimler
  • 1 stk. rødløg, skåret i strimler
  • 3 stk. forårsløg
  • 4 fed hvidløg, fint hakket
  • 3 spsk stir-fry sauce
  • 2 spsk mørk sojasauce
  • 2 spsk lys sojasauce
  • 2 spsk. shaoxing risvin
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 stk. rød chili, fint hakket (kan undlades)
  • 4 spsk jordnøddeolie

Fremgangsmåde:

  • Kog kejser hatte svampene i vand i nogle minutter, fjern dem derefter og lad dem dræne.
  • Opvarm en wok med jordnøddeolie og steg hvidløg, chili og løg, indtil de begynder at dufte skønt.
  • Tilsæt de kogte kejser hatte svampe og steg dem i 4-5 minutter.
  • Tilsæt alle saucer og steg i yderligere 1-2 minutter.
  • Vend i forårsløgene og smag til med sesamolie, salt og peber.