(2 personer)
Ingredienser:
400 g nakkefilet i tynde skriver, marineres med ½ tsk. natron, 1 æggehvide, slat og 1 spsk. Kartoffelstivelse/maizena, så kød ikke bliver tør. Marinaden kan man bruge til al slags kød.
4 fed hvidløg, finthakket
1 cm ingefær, finthakket
1 spsk. guchujang chilipasta
1 spsk. hoisin sauce
1 rød peberfrugt skåret i små stykker
2 stilke bladselleri i skrå skriver på 1-2 cm
2 spsk. Shaoxing risvin
1 spsk. mørk soya
1 tsk. fiskesauce
4 spsk. jordnødolie
Salt
Peber
Sådan gør du:
- Steg hvidløg og ingefær i olien til det dufter. Steg kødet i blandingen 2-3 minutter.
- Tilsæt grøntsager i, steg dem i yderligere 2-3 minutter.
- Tilæt Shaoxin risvin og mørk soya
- Tilsæt guchujang og hoisin sauce, Steg i yderligere 3-4 min. Smag til med fiskesauce, salt og peber.
Opskriften kan bruges til kylling, oksekød og and m.v.