Stegt svinekød m. gochujang, hoisin sauce og risvin

(2 personer)

 Ingredienser:

400 g nakkefilet i tynde skriver, marineres med ½ tsk. natron, 1 æggehvide, slat og 1 spsk. Kartoffelstivelse/maizena, så kød ikke bliver tør. Marinaden kan man bruge til al slags kød.

4 fed hvidløg, finthakket

1 cm ingefær, finthakket

1 spsk. guchujang chilipasta

1 spsk. hoisin sauce

1 rød peberfrugt skåret i små stykker

2 stilke bladselleri i skrå skriver på 1-2 cm

2 spsk. Shaoxing risvin

1 spsk. mørk soya

1 tsk. fiskesauce

4 spsk. jordnødolie

Salt

Peber

Sådan gør du: 

  1. Steg hvidløg og ingefær i olien til det dufter. Steg kødet i blandingen 2-3 minutter.
  2. Tilsæt grøntsager i, steg dem i yderligere 2-3 minutter.
  3. Tilæt Shaoxin risvin og mørk soya
  4. Tilsæt guchujang og hoisin sauce, Steg i yderligere 3-4 min. Smag til med fiskesauce, salt og peber.

 

Opskriften kan bruges til kylling, oksekød og and m.v.