2 stk. kartofler i tern
1 stk. auberginer i tern
1 stk. rød peber i tern
4 fed. hvidløg, fint hakket
3 cm ingefær, i strimler
1 stk. forårsløg
1 spsk. ristet sesamfrø
1 spsk. risvin
1 spsk. lys soja
1 tsk. mørk soja
1 spsk. sesamolie
1 spsk. tapiokastivelse
1 tsk. sukker
1 spsk. østerssauce, vegan
Sådan gør du:
1. Dybsteg kartoflerne (3 min.) aubergine (1 min.) og peberfrugt (30 sek.) seperat i olie og læg herefter til side.
2. Lav en stivelsesblandning af tapiokastivelse og vand (50 ml.) og læg til side.
3. Lav en smagsblanding af risvin, lys soja, mørk soja, sesamolie, sukker, salt (1 tsk.) og østerssauce, og læg til side.
4. Steg ingefær og hvidløg på en pande med olie i 1 minut - tilsæt herefter kartoflerne, aubergine og peberfrugt ved høj varme. Bland det godt sammen.
5. Tilsæt smagsblandingen - lad det stege i 1 min. Smag til med yderligere salt og sukker hvis nødvendigt.
6. Tilsæt stivelsesblandingen - bland det godt sammen indtil saucen får en tykkelse.
7. Hæld retten over i en skål og top med sesamfrø og forårsløg.