Stegte sød kartoffelnudler med gochujiang og østerssauce

Ingredienser:

  • 150 g søde kartoffelnudler
  • 1 stk. rødløg, i strimler
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 1 bundt forårsløg, skråt skåret
  • 100 g bønnespirer
  • 1 lille gulerod, i strimler
  • Koriander ( kan udelades
  • 2 æg, let piskede
  • 2-3 spsk. gochujiang (koreansk chilipasta)
  • 4 spsk. østerssauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 2-3 spsk. fiskesauce
  • 2-3 spsk. ristede hvide sesamfrø
  • 1 dl jordnøddeolie

Fremgangsmåde:

  1. Blødgør de søde kartoffelnudler med varmt vand i 30 min. Dræn dem og klip dem i kortere længder.
  2. Opvarm en wok med 1/2 dl jordnøddeolie. Tilsæt de let piskede æg og steg dem, indtil de puffer op. Tag æggene op og sæt dem til side.
  3. Tilsæt den resterende 1/2 dl jordnøddeolie i wokken. Steg hvidløg og rødløg, indtil de bliver duftende. Tilsæt derefter de blødgjorte kartoffelnudler og de stegte æg. Tilsæt gochujiang og østerssauce, og steg i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt sesamolie og fiskesauce, og steg i yderligere 1 minut. 
  5. Tilsæt bønnespirer, forårsløg og gulerod. Bland det hele godt sammen. Smag til, og tilsæt eventuelt mere gochujiang, hvis du ønsker en stærkere smag.
  6. Server retten med ristede hvide sesamfrø over toppen.