Opskrift til 4 personer, serveres som hovedret
Ingredienser
• 300 g kød (efter præference), i strimler
• 1 pk. tofu (350 g), i skiver
• 4 spsk. chilihvidløgssauce (med top)
• 4 spsk. mørk riseddike
• 4 spsk. lys soja
• 2 spsk. mørk soja
• 3 spsk. Shaoxing risvin
• 1 spsk. sesamolie
• 1 1/2 grøntsagsbouillonterning
• 2 cm ingefær, i fine strimler
• 1 dåse bambusskud (227 g), i strimler
• 1 lille håndfuld sorte svampe, opblødt i lunkent vand i 1/2 time, grofthakket
• 4 stilke forårsløg, delt i hvid og grøn del (hvid del i strimler, grøn del skåret på skrå)
• 2 små gulerødder, i strimler
• 2 buketter koriander, grofthakket
• 2 æg, pisket
• 2 spsk. tapiokastivelse, blandet med lidt vand
• Jordnøddeolie
Fremgangsmåde
1. Kog bambusskud og sorte svampe i et par minutter i vand. Si derefter vandet fra.
2. Varm en wok op til medium varme med 4 spsk. olie. Steg ingefær og den hvide del af forårsløgene, indtil det dufter.
3. Tilsæt kødet, og steg i 3-4 minutter. Tilsæt risvin og lys soja, og steg yderligere 2-3 minutter.
4. Tilsæt 1,2 liter vand, bouillonterningen, mørk soja, bambusskud, sorte svampe, chilihvidløgssauce, tofu, 2 spsk. riseddike og salt. Bring det i kog.
5. Tilsæt gulerødderne og de resterende 2 spsk. riseddike (dette trin intensiverer smagen). Juster eventuelt med ekstra chilihvidløgssauce og eddike, hvis du ønsker en stærkere og mere syrlig smag.
6. Jævn suppen først med tapiokastivelse og derefter med æg. Når æggene tilsættes, lad dem danne strimler, før du rører suppen.
7. Tilsæt den grønne del af forårsløgene, koriander og sesamolie.