Perfekt som forret eller til et glas hvidvin på en varm sommeraften
Ingredienser:
• 8 stk. tigerrejer, uden skal
• 8 skiver agurk, ca. 1 cm tykke
• 50 g glasnudler
• 4 spsk. Kewpie mayonnaise
• 2–3 tsk. wasabipasta (alt efter hvor stærkt du ønsker det)
• 2 tsk. yuzu-saft
• 1 cocktailtomat, til pynt
• Ristede mørk sesamfrø, til pynt
• 1 kvist koriander (kan udelades)
• Salt og peber
• Olie til fritering
Fremgangsmåde:
1. Kog tigerrejerne i letsaltet vand i ca. 2 minutter. Tag dem op, og skyl dem straks i koldt vand.
2. Varm olie op i en gryde, og fritér glasnudlerne hurtigt – de puffer op med det samme. Tag dem op og læg dem på køkkenrulle, så de kan dryppe af.
3. Fjern kernerne fra agurkskiverne, så de bliver som små ringe.
4. Rør wasabipasta, Kewpie-mayonnaise, yuzu-saft samt lidt salt og peber sammen i en skål.
5. Læg en reje i hver agurkering, så agurken fungerer som et bælte omkring rejen. Gentag med alle rejer.
6. Anret de friterede glasnudler på et fad. Læg agurk-rejerne ovenpå.
7. Top hver med lidt af wasabi-mayoen, drys med ristede sesamfrø, og pynt med en skive cocktailtomat og evt. et blad koriander.