Tom Kha suppe med kylling og risnudler

4 pers.

 2 spsk. jordnødsolie

4 spsk. tom ka pasta

1 stilk citrongræs, skæres i 2 cm lang stykke

2 fede hvidløg, fint hakket

1/2 fintsnittede thai-chili

8 stk. kafir limeblade

4 skv. Galangal/ingefær

1 dåse kokosmælk 400 m

800 ml hønse font 

8 stk. cherry tomat, halveret

2 stk. gulerødder, snittet

2 spsk. fiskesauce

200 g kogt eller stegt kyllingekød

2-3 snittede forårsløg

1-2 spsk. limesaft

Lidt hakket koriander.

Servering:
 200 g risnudler el. ægnudler

Koriander

1 håndfuld bønnespirer. 

Sådan gør du

Kom nudlerne i en skål, hæld varmt vand over og lad dem trække ca. 20 min. Kog derefter nudler 2-3 minutter. Tag nudler op og skyld dem med koldt vand.

Varm olien og sautér ingefæren, hvidløgene, gulerødder og chilien til det dufter. Hæld kokosmælk og font samt fiskesauce i. Tilsæt derefter citrongræs, limeblad, tomat, tom ka pasta og lad det hele små simre ca. 10 minutter. Tilsæt kyllingen og forårsløgene, tomat, og smag til med lime, koriander og peber.

Afdryp og fordel nudlerne i skåle med suppen over og top med koriander samt bønnespirer.

 

Tip:

Suppe får mere i smag, hvis den får lov til at stå til næste dag. Så lav suppe til to dage – og vælg evt. at komme den ene portion i fryseren, så der er nem mad en anden dag.