En Cremet Thailandsk delikatesse
Opskriften på suppen er beregnet til 2 personer som hovedret eller 4-6 personer som forret. Hvis du er veganer, kan du udelade kyllingen og bruge vegansk fiskesauce i stedet.
Ingredienser:
- 2 stk. kyllingebryst (300g-350g)
- 400g champignon, skåret i skiver, (gem 2 stk. til pynt)
- 1 bundt forårsløg, skråt skåret (gem 2 stk. til pynt)
- 200g cherrytomater, halveret
- 1 stykke citrongræs (ca. 2 cm langt)
- 8 limeblade
- 3 spsk. Tom Kha paste
- 30 g frisk koriander
- 500 ml kokosmælk
- Jordnøddeolie til stegning
- Fiskesauce
Fremgangsmåde:
- Skær kyllingebrystet i skiver og bland det med 3 spsk. olie samt 1 spsk. tapiokastivelse for at bevare saftigheden.
- Opvarm en wok med 3 spsk. olie og brun kødet. Tag det op af wokken.
- Steg champignon i 4-5 minutter sammen med citrongræs. Tilsæt limeblade, Tom Kha paste, kokosmælk og tomater. Lad suppen simre i 5 minutter.
- Tilsæt kød, forårsløg og koriander. Bring retten i kog og smag til med fiskesauce.
- Serveres med ris eller nudler og pyntes med de gemte forårsløg og champignon