Tom Kha suppe

En Cremet Thailandsk delikatesse

Opskriften på suppen er beregnet til 2 personer som hovedret eller 4-6 personer som forret. Hvis du er veganer, kan du udelade kyllingen og bruge vegansk fiskesauce i stedet.

Ingredienser:

  • 2 stk. kyllingebryst (300g-350g)
  • 400g champignon, skåret i skiver, (gem 2 stk. til pynt)
  • 1 bundt forårsløg, skråt skåret (gem 2 stk. til pynt)
  • 200g cherrytomater, halveret
  • 1 stykke citrongræs (ca. 2 cm langt)
  • 8 limeblade
  • 3 spsk. Tom Kha paste
  • 30 g frisk koriander
  • 500 ml kokosmælk
  • Jordnøddeolie til stegning
  • Fiskesauce

Fremgangsmåde:

  • Skær kyllingebrystet i skiver og bland det med 3 spsk. olie samt 1 spsk. tapiokastivelse for at bevare saftigheden.
  • Opvarm en wok med 3 spsk. olie og brun kødet. Tag det op af wokken.
  • Steg champignon i 4-5 minutter sammen med citrongræs. Tilsæt limeblade, Tom Kha paste, kokosmælk og tomater. Lad suppen simre i 5 minutter.
  • Tilsæt kød, forårsløg og koriander. Bring retten i kog og smag til med fiskesauce.
  • Serveres med ris eller nudler og pyntes med de gemte forårsløg og champignon