Tom yum suppe

Sur, stærk og let sød suppe

16-20 stk.    tigerrejer, uden skal

2-3 spsk.     tom yum pasta

12 stk.          cherry tomater, halveret

8 stk.            limeblade

2 stængler    citrongræs, flækkede

50 g              galanga, i skiver

1 stk.             rød chili, fjern kernerne, fint snittede

50 g               tamaridpasta

50 ml.           fiskesauce

4 fed              hvidløg, fint snittede

4 stk              forårsløg

20 g               koriander/ thai basilikum

limesaft fra 1 lime

Kokossukker, tilsmagning

 

Limeblade, galanga, citrongræs og tamarind koges op i 1 lt. vand.

Tilsæt chili, tom yum pasta, tomat og hvidløg, lad suppen simre i 10-15 min. smag til med fiskesauce og limesaft.

Tilsæt forårsløg og rejer i, og lad suppe kog i 5 min. Server suppe med koriander/basilikum.