Tom yum suppe

Sur, stærk og let sød suppe

20 stk.     tigerrejer, uden skal

3 spsk.    tom yum pasta

12 stk.     cherry tomater, halveret

8 stk.       limeblade

2 stk.      citrongræs, flækkede

50 g         galanga, i skiver

1 stk.       rød chili, fjern kernerne, fint snittede

50 g         tamaridpasta

50 ml.      fiskesauce

4 fed        hvidløg, fint snittede

4 stk        forårsløg

20 g         koriander/ thai basilikum

limesaft fra 2 lime

Kokossukker, tilsmagning

 

Sådan gør du:

 

Limeblade, galanga, citrongræs og tamarind koges op i 1 lt. Vand.

 

Tilsæt chili, tom yum pasta, tomat og hvidløg, lad suppen simre i 10-15 min. Smag til med fiskesauce og limesaft.

 

Tilsæt forårsløg og rejer i, og lad suppe kog i 3 min.

 

Server suppe med koriander.