Wanton

Ingredienser:

30 stk. wontonplader
1 stk. forårsløg, finthakket
30 stk. tiger rejer, hakket
100 g hakket svinekød
1 tsk. finthakket ingefær
3 fed finthakket hvidløg
1 spsk. sesamolie
2 spsk. østerssauce 
2 spsk. Lys soja
½ tsk. hvid peber
1 spsk. mærk soja
1 spsk. risvin
3 tsk. fiskesauce
5 spsk. vand


Sådan gør du:

Bland alle ingredienser godt sammen.
Lag en plade på håndfladen, læg 1 tsk af blandingen midt på pladen. Saml pladen hvor fyldet slutter, uden brug af vand.                                                   
Gentag processen.

Wanton kan dybsteges, jeg vil anbefalde at du dybsteger wonton på to gang, føste gang til wonton få en hård form og lidt gylden farve. Før du skal servere dem, steger du dem 2 gang, så du kan få nogen meget lækre og sprøde wonton.

Wonton suppe.
Kog en portion kylling fond eller Svinekødfond. Tilsæt fintsnittet gulerødder, snit forårsløg, bønnespire.
Kog en portion vand i en anden gryde, tilsæt wanton i og lad dem koge i 2 min.

Tag derefter wanton op og sæt dem i suppen. Smag til med salt, peber, sesamolie.