Zhajiangmian, Beijing-inspireret nudelsalat

 En populær kinesisk nudelret, der stammer fra Beijing-området. Retten består af nudler serveret med kød i en rig bønnesauce, toppet med friske grøntsager.

Til 2 personer:

2 skiver flæsk, skåret i små stykker (eller hakket oksekød eller kylling)
3 spsk. gul bønnesauce
1 spsk. sød bønnepasta
3 spsk. Shaoxing risvin
1 stk. stjerneanis
2 skiver ingefær
4 laurbærblade
200 g nudler
2 fed hvidløg
2 stængler forårsløg
1/2 agurk, i strimler
1 stk. rød peberfrugt, i strimler
2 spsk. sesamolie
Jordnøddeolie til stegning

Tilberedning:

1. Bland gul bønnesauce, sød bønnepasta og risvin med 1/2 dl vand.
2. Kog nudlerne. Når de er kogt, skyl dem med koldt vand, og sigt vandet fra. Læg dem til side.
3. Varm en wok op med 4 spsk. jordnøddeolie. Steg kødet, indtil det er gyldent.
4. Skru ned til lav varme, og tilsæt ingefær, hvidløg, stjerneanis og sauceblandingen. Steg det i ca. 10 minutter under omrøring. Tilsæt laurbærblade og steg yderligere i 3 minutter. Smag til med lidt sukker.
5. Sluk for varmen, og bland forårsløgene i.
6. Anret nudlerne med kødsaucen og friske grøntsager på toppen.

Du kan vælge dine foretrukne grøntsager til at pynte retten.